Bjömar´s Lindeman

lindemantrav

Valack f 2012.

Lindemans härstamning är något alldeles extra: både Mörka Skogs Indi och Shakespeare v.d Tukker är rasens första ELIT-premierade sto respektive hingst!

Shakespeare är en mycket meriterad hingst, både när det gäller avkommor och maratonkörning. Under flera år i Holland var han alltid topp tre på tävling! Här i Sverige är han tävlad lätta klasser i såväl dressyr som hoppning. Bland hans avkommor finns flertalet diplomston, och även godkänd hingst.

MOV_0282_2101Indi har en lång rad fina avkommor, inte minst Lindemans helsyster som är ett diplomsto och visad med 42 poäng. Lindeman själv är visad som treåring med 39 poäng och klass 1.

Lindeman är en nyfiken, social och mycket vänlig kille, som alltid kommer först när man ropar. Han är en mjuk och känslig häst, som är låg i rang med andra hästar i hagen.

 

Han mätte som treåring 161 cm i mankhöjd, och är en snygg och högrest häst som syns i mängden!
Välhanterad och kan vara själv såväl i paddocken som i stallet. Han är tömkörd och riden i alla gångarter, även i skogen, och är en mycket rolig och positiv häst att jobba med! Han har arbetsvilja, är känslig för ryttarens inverkan och har en härlig framåtbjudning.
Tre mycket bra gångarter, med plus för galoppen som är luftig och ovanligt välbalanserad för en häst i den åldern!

Såld till Sundsvall.